Mk.AmazingHope.net (На почетната страница) Mk.AmazingHope.net

Знаци на времето - Вашиот водич за живот

Нови членови

405_blizi_se_katastrofa_kdy_buh_zatrese_zemi.jpg 297_mysterium_hudby.jpg 528_oziveni_a_reformace.jpg 520_jan_hus_kostnice_1415.jpg 514_egw-country_living.jpg

Вовед

Стоп за момент од секојдневните брзање и брзаат, да се натопи барем малку додека во мисла. Обидете се да кажам зошто сум кога одам по смртта? Постои само со случајно што нè доведува до теоријата на еволуцијата, или ние работата на креаторот?

Зошто е нашата планета во извртување на болка, зошто е овој свет толку многу катастрофи, воени и неочекувана катастрофа? Зошто е овој свет толку зло што се турка човечко срце, љубов, сочувство и смирение? Зошто е човештвото денес е алчен, лажење, и рамнодушни кон се што е? Дали е возможно да се одговори на овие прашања, таму е изворот на вистината?

Ќе се обидеме да одговориме на сите овие прашања и да донесе светлина во твојот живот и вистина. Денес светот е пренаселен информации кои не е често вистина. Светот е полн со лаги, полу-вистини и неточности.

Запомнете дека историјата на нашиот свет, се запишуваат однапред во книга, кој многумина се плашат, од кои се свртени настрана, без да ја консултираат. Да се одржи оваа книга за луѓето во некогашната времето на прогонот, тортурата и горење на нивните сопствени цркви. Што е оваа книга, што е толку мистериозно? Оваа книга е Библијата, и извор на вистината, живот и светлина.

Обидете се барем да го одложи моментот на дневните грижи, желби на минливи нешта. Размислувам за значењето и целите на твојот живот во овој руиниран нашиот свет.

Пред почеток да учат, обидете се слуша оваа прекрасна музика.

Музика небото

61_momente_de_pace_2.jpg 62_momente_de_pace_1.jpg 63_momente_de_pace_3.jpg 64_momente_de_pace_4.jpg 65_corina_spatariu.jpg

Најнови членови

Катастрофата е што доаѓаат кога Бог ќе се тресат од земја!

405_blizi_se_katastrofa_kdy_buh_zatrese_zemi.jpg Библијата јасно предупредува дека една од последните знаци пред доаѓањето на Исус Христос е дека Бог се тресе нашата земја. Во денешно време, најмногу за второто доаѓање веќе исполнети, или пополнува. ...
Ажурирано: 18.02.2013
Додадено: 02.04.2011
Пати е видено: 327938x

Видео - Мистерии Музика - Zeb Hourigan

297_mysterium_hudby.jpg Во денешниот свет е буквално зафати со музика. Различни музички стилови, бендови, пејачи.Проверете оваа интересна видео, во кое ние се погледне во задкулисен музичка машина која влијае на светот.Може да има ...
Ажурирано: 11.08.2012
Додадено: 17.12.2010
Пати е видено: 200496x

Ние треба заживување и реформацијата во нашите животи, а не само зборови!

528_oziveni_a_reformace.jpg Верниот народ се усрдно се моли за излевањето на Светиот Дух, кој е ветен за работата беше завршена, и Исуса Христа може да дојде до крај на историјата на злото. Сите ...
Додадено: 04.01.2012
Пати е видено: 219577x

Продолжи и во времето на реформацијата на нашите предци незнабожечки

520_jan_hus_kostnice_1415.jpg Фото Извор: ВикипедијаЦели генерации на Чешка земјата беше центар на реформираната вера низ цела Европа. Секој од нас знае имиња како Јан HUS и Јан Zizka. Но, знаеш колку голема моќта ...
Додадено: 13.12.2011
Пати е видено: 196598x

Подготовки за крајот

514_egw-country_living.jpg "Кога станува збор време тестови, излегува, кој управуваше со животот на Божјото Слово. Во летото не постои никаква разлика помеѓу зимзелени и други дрвја толку очигледни. Но, кога зимски бури се ...
Додадено: 23.11.2011
Пати е видено: 197888x

Промени во Библијата преводи

512_zmeny_v_prekladech_bible.jpg Во Чешки јазик во неодамна зголемување на бројот на Библијата преводи. Во прилог на Вселенскиот Преводот е на располагање не само да се заврши превод и студија Чешка Bible21, но исто ...
Ажурирано: 16.11.2011
Додадено: 16.11.2011
Пати е видено: 260699x

Видео - може да се обединат сите светски религии?

510_lze_sjednotit_nabozenstvi.jpg Византискиот Католичката патријаршија врз основа на апостолското и пророчки орган пред светот објавува болна реалност: Христијанската Црква дека хомосексуалноста јавно одобри, ги негираат Божјите закони и да се втурна анатема на ...
Додадено: 02.11.2011
Пати е видено: 198396x

Религија - појавата на различни насоки

509_babylon.jpg Дали некогаш сте се запрашале што е тоа и каде религијата има свое потекло? Кој е најстариот? Зошто толку многу форми на религија? И во која насока е вистинскиот? Зошто луѓето ...
Додадено: 02.11.2011
Пати е видено: 261010x

Божјиот закон е непроменлив, се уште е валиден!

501_bozi_zakon_je_nemeny.jpg Вистините на Своето Слово, Бог им откриев на луѓето. За сите оние кои ги добиваат, се штит против измама на сатаната. Игнорирање на овие вистини, кој сега е во религиозниот свет ...
Додадено: 24.10.2011
Пати е видено: 234568x

Прогонството на вистинските верници во времето на крајот

498_pronasledovani.jpg Секој кој ја проучува оваа тема на време и на крајот на неделата закони, тие мора да знаат дека тешките времиња се пред нас. Постојат неколку стихови кои прогон ќе се ...
Додадено: 17.10.2011
Пати е видено: 334217x

Важен состанок на нашиот непријател

495_zabava.jpg Што сатаната планирал? Како ние, христијаните, сакаат да добијат? Размисли за овие линии, напишан со Џим Hohnberger во својата книга бегство на Бога. Ова размислување не е далеку од вистината, а ...
Додадено: 12.10.2011
Пати е видено: 186477x

Ние може да се утврди крајниот датум на светот и доаѓањето на Исус Христос?

489_may-21-2011-doomsday-or-judgement-day.jpg Неодамна постојано расте бројот на луѓето кои сфаќаат дека доаѓањето на нашиот Спасител Исус Христос е многу блиску. Луѓето мислат дека, проучувајќи пророштво и се обидува да размислува за различни знаци, ...
Додадено: 09.10.2011
Пати е видено: 256141x

Искуство исцели момчето од Бангладеш

488_zkusenosti_moskala.jpg Десет години Yasiah гледаше нејзината мајка да се исчисти подот, подготвување на храна, ставете мешавина на вода на неговото рамо и отиде во селото и за вода. Тој тоа го сака ...
Додадено: 02.10.2011
Пати е видено: 149103x

Покајте се - тоа е сега најважно!

484_pokani.jpg Матеј 4.17 - Од тоа време Исус почна да проповеда "! Покајте Царството Небесно е во близина!"Кога Исус Христос и на Јован Крстител проповедал во близина царството небесно, прво се јави ...
Додадено: 25.09.2011
Пати е видено: 221545x

Семинар - Развивање на карактерот

479_seminar.jpg Ние живееме како Христос? Прашањето што треба да побараат секој христијанин, бидејќи Исус ни поканети да живеат како него.Овој семинар се обидува да обезбеди карактер градење на христијанските принципи врз основа ...
Додадено: 20.09.2011
Пати е видено: 133517x

Mk.AmazingHope.net - Знаци на времето - Вашиот водич за живот